גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק

    אפרת ליבפרוינד No Comments on גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק
    22:40
    06.05.24
    אבי מימרן No Comments on איתור גופתו של ליבמן הי"ד: רב המכון המשפטי מספר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לפתיחת השבוע בטעם מתוק אנו מגישים מתכון מעטפות גבינה חלומיות (כ- 15 מאפים בינוניים) עם מתכון חזק של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד

    לבצק שמרים:

    150 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה
    1/2 כוס סוכר
    3/4 כוס חלב או מים
    3 ביצים
    500 גרם קמח
    1/2 כפית מחוקה מלח
    25 גרם שמרים טריים
    3 כפות מים

    למילוי:

    1 חפיסה גבינת 'טוב טעם'
    1 מכל גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
    5 כפות סוכר
    2 כפיות תמצית וניל איכותית
    2 חלמונים

    להברשה:

    2 ביצים
    4 כפות שמנת מתוקה
    1 כף שמן
    1 כף סוכר

    הכנת הבצק: בקערת המיקסר מפוררים את השמרים הטריים. מוסיפים את המים והסוכר ומניחים לתסוס כ- 10 דקות. מוסיפים את המזולה ואת שאר החומרים ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך. אם מתקבל בצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מניחים לתפיחה שעה במקום חמים.
    הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים.

    הכנת המעטפות: מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. חותכים את העלה לריבועים שמידותיהם כ- 12על 12 ס"מ. מניחים תלולית קטנה מן המלית במרכזו של כל ריבוע. אוספים את קצוות הריבוע ומהדקים היטב.
    מערבבים את חומרי ההברשה. מברישים את המעטפות ואופים אותן כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 10 דקות לפני תום האפייה מברישים שנית את המעטפות בתערובת הביצים והשמנת. מקררים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

    אוי, כמה בתיאבון יהיה לכם—



    0 תגובות